Brazilië - AGUAI

  

 

De school met ruim 150 gehandicapte kinderen in de leeftijd van 2 tot 40 jaar blijft onze zorg, aandacht en financiële hulp vragen.

In 1997 bouwde Rotary Heerhugowaard-Langendijk een gebouwtje waar verschillende houtbewerkingsmachientjes werden geplaatst met de mogelijkheid dat een hele groep leerlingen een activiteit vonden en hun tijd nuttig konden doorbrengen. Ook wordt er veel gewerkt met papier en karton voor verpakkingen. De middenstand in Aguai maakt hier veel gebruik van. De positieve resultaten van deze werkgelegenheden maakte het nodig de ruimte uit te breiden. De Regenboogschool gaf een enorme financiële steun en de plaatselijke gemeenschap van Aguai heeft fantastisch bijgedragen. In deze ruimte wordt nu gewerkt met papierrecycling. Van oud papier maken ze schriften en kunstwerkjes wat in supermarkten te koop wordt aangeboden. Er is een project ontwikkeld voor het maken van plasticzakken voor vuilnis. Dit is in het dorp goed aangeslagen en het wordt goed verkocht. Een groep mensen verzorgt ook een openbaar plein met bloemperken en bomen in samenwerking met de gemeente.

De begeleiding van al deze mensen wordt verzorgd door speciaal opgeleide instructeurs. Door de grote opbrengst van de veiling kunnen wij deze school van onze plaatsgenoot Cor Timmer financieel bijstaan, zodat de “Apae” aan de Rua Assendelft blijft bestaan en de kinderen goed onderwijs en verzorging krijgen.

Klik hier om naar de site van Aguai te gaan.

Tweets

Inloggen