Brazilië - Sao Paolo

 

Broeder Antoon van Noye

In deze enorme stad met 17 miljoen inwoners heeft Antoon van Noye een tehuis gebouwd waar verstoten kinderen die HIV besmet zijn, een thuis kunnen vinden. Sommige van de kinderen heeft hij letterlijk uit de goot opgeraapt. Door medische verzorging en de aandacht en zorg van Antoon en zijn vele vrijwilligers bereiken de kinderen de tienerleeftijd. Dit vroeg om uitbreiding van het tehuis. In een naai-atelier, worden T-shirts bedrukt, er is een computerzaal voor cursussen (ook voor de buurtbewoners) en een afdeling voor houtbewerking. Voorts wordt er gewerkt in een kleine bakkerij zodat dit vak geleerd kan worden en het tehuis en de omgeving van brood kan worden voorzien. Deze bakkerij is modern en hygiënisch. Door middel van een glazen wand kan iedereen zien hoe de ‘Hiv-besmette mensen’ netjes te werk gaan. Het vormt hierdoor een modelbakkerij die de vrees voor Hiv en aids weg moet halen door te integreren in het dagelijkse leven. De oudste kinderen verlangen ernaar om meer zelfstandigheid te krijgen, maar zij willen niet aan hun lot worden overgelaten. Daarom lanceerde Antoon een nieuw plan om 2 “uitvlieghuizen” te realiseren, waar jong volwassenen onder regelmatig toezicht van een maatschappelijk werker, kunnen leren om zelfstandig te wonen.

 

Giften met belastingvoordeel

Stichting Ontwikkelingshulp Assendelft is een, door de belastingdienst, ANBI erkende stichting met het RSIN nummer: 8155.77.965.

Hierdoor zijn uw giften aftrekbaar op basis van de vastgestelde regels voor eenmalige of nog gunstigere periodieke giften.

Neem gerust contact met ons op voor specifieke vragen!

Rekeningnummer

Al uw giften en donaties zijn van harte welkom. Het IBAN rekeningnummer is:

NL30 RABO 01035 01134 ten name van Stichting Ontwikkelingshulp Assendelft.

Bij voorbaat onze dank!

Tweets

Inloggen