Ecuador - Caya Cama

Ecuador - Caya Cama

Ecuadoriaanse indígenas (Spaans voor oorspronkelijke bewoners of inheemsen) zijn vaak nauwelijks opgeleid en verdienen weinig. Alle families in het dorp hebben het financieel moeilijk. Het schoolgeld is relatief hoog. De stichting Caya Cama Ecuador zorgt ervoor dat alle kinderen van Ayllu Llakta naar school kunnen. De kosten voor scholing verkrijgt Caya Cama via een flinke hoeveelheid donateurs en via acties, zoals deelname aan de Dam tot Damloop en Dam tot Dam Wandeltocht.Caya Cama
Een grote wens van het bestuur in Ecuador was de realisering van sanitaire voorzieningen. Het allergrootste deel van de comunidad beschikt niet over toiletten, zodat de dorpelingen, inclusief de opgroeiende jeugd noodgedwongen hun behoeftes in de natuur doen. Het bestuur in Ayllu Llakta wil daarmee een impuls geven: laten zien dat toiletten belangrijk zijn en dat het niet hygiënisch is om in het openbaar te ontlasten. En een gedragsverandering: ervoor zorgen dat men zelf stopt met ontlasten in het openbaar omdat het beter is voor de hele gemeenschap.
De huidige situatie veroorzaakt namelijk ook veel ziekten bij de jeugd en daarmee achterstand in het leerproces. Stichting Caya Cama Ecuador is heel blij met de donatie van STONAS: "hiermee kan dit project in Ayllu Llakta worden gerealiseerd en zal het de hygiëne en daarmee de scholing ten goede komen."
Nadere informatie over Caya Cama Ecuador is te vinden op www.cayacama.nl.

contentmap_plugin

Tweets

Inloggen