Mozambique - Maputo

 

Het project

In Mozambique ondersteunt Stonas projecten in een verpauperde wijk van Maputo. Jac Maas is hierachter de drijvende kracht. Gerealiseerde projecten in het verleden zijn onder andere de bouw van lerarenhuisjes om scholing voor de jeugd mogelijk te maken, het voortbestaan van een naaischool, de bouw van het sociaal/cultureel centrum Ambiente waar ook scholing van de jeugd plaatsvindt. Een belangrijke rode draad in de projecten is sport. Jac Maas heeft een voetbalschool voor jongens en een basketbalschool voor meisjes.

Voetbal is in het land van Eusebio volkssport nummer 1 en Cruijff en Gullit zijn hier bekend. De aanpak is even simpel als doeltreffend. Je mag op de voetbalschool komen trainen maar alleen als je ook je gewone opleiding volgt en afmaakt. De kinderen van de voetbalschool maken veel vaker hun school af dan gemiddeld in deze regio. Hiermee vergroten zij hun kansen op een betere toekomst. Stonas heeft eens voetbalschoenen en sportkleding voor Jac Maas ingezameld bij SVA en vv Assendelft en daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt in Maputo.

 

 
De initiator

Jac Maas is geboren te Ubach over Worms (Landgraaf) op 27 juli 1940 en volgde de priesteropleiding bij de Montfortanen te Schimmert. In Limburg was hij 13 jaar kapelaan te Amby en 5 jaar pastoor te Bemelen. In Afrika werkte hij 6 jaar als missionaris in Malawi en sinds 1991 - heden is hij pastoraal- sociaal werker in de sloppenwijken van Mozambique.

Meer informatie is te vinden op de website van de Stichting Pater Maas.

 

De link met Assendelft

Assendelft heeft de afgelopen jaren voor de projecten van Jac Maas inzamelingsacties gehouden via basisschool De Dorpsakker. Ook de voetbalclubs SVA en vv Assendelft hebben de handen ineengeslagen en voetbalmaterialen ingezameld.

contentmap_plugin

Tweets

Inloggen