Persberichten

ICFON heeft stemmen nodig!

Onwikkelingshulp Assendelft steunt ICFON in strijd om Millenniumdoelen Award 2009

Stichting Ontwikkelingshulp Assendelft roept iedereen op om voor de verkiezing van de Milleniumdoelen Award 2009 van het COS Noord-Holland te stemmen op de Nepalstichting ICFON. Sinds 10 jaar ondersteunt Stichting Ontwikkelingshulp Assendelft via de opbrengst van de jaarlijkse veiling de ontwikkelingsprojecten van ICFON. Zij helpen daarbij de arme mensen in Nepal te ontsnappen aan de spiraal van armoede. "De Milleniumdoelen Award 2009 voor het beste Noord-Hollandse project en de prijs van 2000 euro heeft ICFON absoluut verdiend. Daarom roep ik iedereen op om op deze Stichting te stemmen" aldus Jan Duin, bestuurslid van de Assendelftse stichting.

ICFON in Nepal

Veel mensen kennen Nepal als een bijzonder land met een prachtige natuur en eeuwenoude rijke cultuur. Achter alle pracht en praal gaat echter een enorme armoede schuil. Terwijl 80% van de Nepalezen van de landbouw leeft, hebben toch miljoenen Nepalezen niet voldoende te eten. Daarom zet ICFON zich al meer dan 20 jaar succesvol in om de armste Nepalezen in bergdorpen zelfredzaam te maken. Hiervoor werkt ICFON samen met lokale partnerorganisaties die door gemotiveerde en bekwame Nepalesen worden geleid. "Uiteindelijk moet het Nepalese volk zichzelf kunnen ontwikkelen, als ze maar onderwijs krijgen en de juiste praktische vaardigheden leren om hun landbouwproductie te verhogen. Denk daarbij aan betere biologische bemesting, het zaaien van verschillende planten en gewassen en het leren samenwerken in coöperaties. Door het aanbieden van microkredieten kunnen arme mensen met een eigen handeltje beginnen en zo langzaamaan zichzelf redden."

Het mooiste is om Nepalese dorpelingen te zien die trots zijn op wat ze zelf bereikt hebben en uiteindelijk niet meer afhankelijk zijn van buitenlandse hulp. Doordat ook de volwassenen onderwijs krijgen beseffen ze de noodzaak van scholing en bouwen ze zelf een eigen school. ICFON hoeft dan alleen het schoolmeubilair en een extra docent te betalen. De kleinschalige steun voor landbouw en veeteelt zorgt voor een betere oogst waardoor ze meer te eten hebben en zelfs groente en melk op de lokale markt kunnen verkopen.

Steun uit Assendelft

Door mee te doen aan de tweejaarlijkse veiling van Stichting Ontwikkelingshulp Assendelft steunen de bewoners uit Assendelft de projecten van ICFON al verscheidene jaren. Dit jaar gaat een deel van de opbrengst van de veiling naar het dorpsontwikkelingsproject van ICFON dat genomineerd is voor de Millenniumdoelenaward 2009. Vermeldenswaardig is dat de gemeente Zaanstad dit jaar op de veiling tien buffels heeft ‘aangekocht' die enkele families in Nepal als microkrediet zullen krijgen. "Vanwege de band met ICFON zou het bijzonder mooi zijn als het project in Nepal gekozen wordt als beste ontwikkelingsproject van Noord-Holland. Daarom vragen we iedereen om op ICFON te stemmen."

Stem op ICFON!

Stemmen kan van 26 september tot 11 oktober via de website www.nhd.nl/millenniumaward. Stemmers maken kans op een viergangendiner met wijnarrangement bij Restaurant Fifteen van Jamie Oliver in Amsterdam of op een mand met Fair Trade producten. De prijsuitreiking vindt plaats op 15 oktober 2009. Mr. H.C.J.L. Borghouts, commissaris van de Koningin in Noord-Holland, zal de prijs overhandigen aan de winnaar. De Millenniumdoelen Award 2009 wordt georganiseerd door de provincie Noord Holland en COS Noord-Holland met als doel meer bekendheid te geven aan ontwikkelingsprojecten en de Milleniumdoelen (vóór 2015 moeten armoede, ziekte en honger ver teruggedrongen zijn).

Om meer arme dorpen te ontwikkelen heeft de Nepalese bevolking uw hulp nodig. ICFON helpt! U ook?

Tweets

Inloggen