Persberichten

Inzamelingsactie groot succes

Voetbalschool Mozambique grote "winnaar" SVA jeugdtoernooi

Honderden jeugdspelers waren zaterdag 29 mei op en rond de velden van SVA voor het jaarlijkse jeugdtoernooi. Stonas was dit jaar verbonden als het goede doel van het toernooi. Gezien het belang van jeugdvoetbal van een van de projecten niet helemaal toevallig. Stonas steunt namelijk al jaren de voetbalschool van Jac Maas in Maputo, Mozambique. De aanpak van de voetbalschool is even simpel als doeltreffend. Je mag op de voetbalschool komen trainen maar alleen als je ook je gewone opleiding volgt en afmaakt. De kinderen van de voetbalschool maken veel vaker hun school af dan gemiddeld in deze regio. En daarmee vergroten zij hun kansen op een betere toekomst.

Geld naar het goede doel voor ieder doelpunt: opbrengst € 1.825,-!!!

De spelertjes van SVA hadden het in de voorbereiding druk. Want welk team zou het meeste geld inzamelen voor de voetbalschool? Vele sponsors waren in de weken voor het toernooi gevonden voor "een euro (of meer...)" per doelpunt. En daarmee was het natuurlijk logisch dat de SVA-ers iedere wedstrijd er vol tegenaan gingen. De vele doelpunten leverden uiteindelijk € 1.825,- voor de voetbalschool. Jac Maas, even in Nederland en daarom aanwezig tijdens het toernooi zei daarover: "Schitterend dat voetbal in Assendelft en Maputo op deze manier met elkaar zijn verbonden. Wij zullen deze opbrengst gebruiken om het trainingscomplex een flinke opknapbeurt te geven."

Ook schoenen en kleding voor Mozambique

In de voorbereiding op het toernooi heeft SVA aan alle deelnemende jeugdteams gevraagd om oude voetbalschoenen mee te nemen voor de voetbalschool. En dat was te merken. Een flinke hoeveelheid schoenen en kleding is in ontvangst genomen en zal naar Mozambique worden gestuurd. Ook daaraan zullen de spelers in Mozambique veel plezier beleven.

Tweets

Inloggen