Persberichten

Opbrengst XMASsendelft voor Stonas

€ 340,- voor project Nepal

Tijdens XMASsendelft is geld ingezameld bij de Hooimaker voor het project in Nepal door Lotte, Jelle en Bouke. Een prachtige opbrengst van € 340,- was het resultaat. Hieronder de tekst zoals over de actie zoals deze is overgenomen van de website van de Hooimaker:

Tijdens XMASsendelft hebben de kinderen geld verdient voor Nepal. Jelle en Bouke verkochten chocolademelk en bij Lotte konden wolengeltjes worden gemaakt. Anne werkte achter de schermen met veel afwas en allerlei hand en span diensten. Dit bracht een bedrag op van €340,-!!!! En dan te weten dat een gemiddeld gezin van €200,- per jaar moet leven!

Het geld is overhandigd aan Jan Duin (StOnAs), hij zorgt ervoor dat het geld op de goede plek terecht komt, stichting Isard. Het bedrag zal besteed worden aan een project voor commerciele landbouw. Het komt er op neer dat Isard de ontwikkelingshulp van een andere kant heeft benaderd. Zij zijn van mening dat door er voor te zorgen dat gezinnen een inkomen hebben er financiële mogelijk heden komen om kinderen naar school te laten gaan, gevarieerder gegeten kan worden waardoor de gezondheid beter wordt, er geen noodzaak is om naar de grote stad te trekken, de man gewoon thuis zijn werk kan doen en niet ergens anders heen hoeft om zijn geld te verdienen.

Het project is een enorm succes er zijn gezinnen die nu een jaar inkomen hebben van 600 euro dit terwijl het gemiddelde inkomen in Nepal rond de 200 euro per jaar ligt. Nu de bestemming van het geld, want het is toch fijn als je weet waar het geld daadwerkelijk voor gebuikt gaat worden.

Het ISARD heeft na beraad besloten om het geld te gaan gebruiken voor Animal health service. In het werk gebied zijn er veel boeren die naast de teelt van groenten ook beesten houden. Er is door ISARD een man opgeleid tot assistent veearts. Deze man gaat door het hele gebied alle boeren langs als die zieke beesten hebben. Het salaris samen met de medicijnen voor de beesten wordt van het geld voor een heel jaar betaald. Vorig jaar zijn er door de animal health service 481 geiten, 43 buffels en 22 koeien behandeld en genezen. Het geld komt dus ten goede van de gehele bevolking in het hele gebied.

Je kunt dus zeggen dat er voor elke beker chocolade of een handgemaakt engeltje een beest genezen is. Een pracht resultaat! Mooi dat we dit met elkaar mogelijk hebben kunnen maken! Allen dank hiervoor!

Tweets

Inloggen