Persberichten

Persbericht Krommenier - Zaterdagavond 24e Grote Veiling Stonas

Zaterdagavond 24e  Grote Veiling Stonas

Zaterdagavond 21 maart gaat het weer gebeuren. Voor de 24e  keer organiseert Stonas de Grote Veiling in het Wapen van Assendelft. Stonas is bijna 50 jaar actief en steunt een aantal projecten ver weg van Assendelft maar met een duidelijke link met dit dorp. Voorzitter Jan Nootebos vertelt: “Ook deze keer is het weer gelukt om een goed gevulde kavellijst te maken. Er komen 120 kavels onder de hamer en het aanbod is divers: een feestavond voor 20 personen, een vakantiereis naar Oman, een rit met een trouwkoets, een minuut gratis winkelen bij Deen, een compleet tapas buffet, kunstwerken van Jaap Dekker en nog veel meer. Het varieert van waardevol, ludiek tot onbetaalbaar. Zo kun je bieden op een fietstocht voor drie personen met Burgermeester Geke Faber en dan krijg je er ook nog een halve meter taart en drie bromelia’s bij. Dat is toch een prachtig kavel?

Het leuke is dat mensen spontaan hun diensten aanbieden als het om Stonas gaat. De mensen in Assendelft kennen ons en weten dat 99% van wat we ophalen terecht komt bij de projecten. Als Stonas je dan iets vraagt is het moeilijk nee zeggen”.  De veilingcatalogus is in Assendelft huis aan huis verspreid en is ook te bekijken op de website www.stonas.nl.

René Kemna vervolgt: “We proberen juist die dingen te laten veilen waar je normaal gezegd niet binnen komt. Zo kun je dit jaar bieden op een rondleiding met lunch in de Watertoren. Dit is een bekend symbool in Assendelft maar bijna niemand is er binnen geweest. Een ander bijzonder item is een originele  poster van Polder Buitenhuizen, een bijna vergeten stukje Assendelft. Bij het verbreden van het Noordzeekanaal is dit stukje Assendelft bijna helemaal verdwenen. Deze poster is dus echt een verloren Assendelftse schat. Hij is gesigneerd door de voorzitter van de Polder Buitenhuizen B. IJff op 20 november 1947. Een mooie oude affiche, bijna net zo mooi als de nieuwe affiche van de Stonas veiling.

Foto: René Kemna met de oude affiche van Polder Buitenhuizen en Jan Nootebos met de nieuwe affiche van de 24e Stonas veiling.

 

 

Tweets

Inloggen