Persberichten

Stonas goede doel SVA jeugdtoernooi

Meer dan 1.000 E- en F-voetballers helpen voetbalschool in Mozambique

Zaterdag 29 mei 2010 zal het jaarlijkse SVA-jeugdtoernooi plaatsvinden. Met 32 deelnemende clubs zullen meer dan 1.000 E- en F- spelers er die dag een waar spektakel van maken. Stonas is dit jaar aan het toernooi verbonden als het goede doel. Dit betekent dat er op 29 mei geld ingezameld zal worden voor Stonas. De opbrengst zal worden gebruikt voor het verbeteren van de trainingsaccomodatie van de voetbalschool van Jac Maas in Maputo, Mozambique.

Stonas steunt de voetbalschool van Jac Maas in Mozamique al vele jaren. Voetbal is in het land van Eusebio volkssport nummer 1 en Cruijff en Gullit zijn hier bekend. De aanpak is even simpel als doeltreffend. Je mag op de voetbalschool komen trainen maar alleen als je ook je gewone opleiding volgt en afmaakt. De kinderen van de voetbalschool maken veel vaker hun school af dan gemiddeld in deze regio. Hiermee vergroten zij hun kansen op een betere toekomst.

 

Naast geld ook voetbalschoenen gevraagd

Jac Maas heeft altijd een tekort aan middelen. Simpele zaken als goede ballen en voetbalschoenen zijn er altijd tekort. Naast een financiële bijdrage vraagt SVA aan alle deelnemende jeugdteams dan ook om gebruikte voetbalschoenen in te zamelen voor de voetbalschool in Mozambique. Dat niet meer gebruikte kleding in Mozambique goed van pas komt blijkt wel uit bijgaande elftalfoto van leerlingen in een SVA tenue.

 

Tweets

Inloggen