Persberichten

Stonas op de shirts van SVA

Jeugelftallen F2 en F4 en senioren 8 promoten Stonas

Vanaf 12 december zal Stonas -de afkorting van Stichting Ontwikkelingshulp Assendelft- op de shirts van 3 elftallen van SVA prijken. Zie hieronder de tekst van Stonas voorzitter Cees Zuidervaart zoals dit in het clubblad SVA Band is verschenen over het hoe en waarom.

SVA en Stonas, ofwel goed bedoelen

Een paar weken geleden kregen we een telefoontje van een paar enthousiaste ouders van SVA F2. Er was een serieus plan om een nieuw tenue aan te schaffen en ze wilden een goed doel als shirtsponsor. De outfit zou worden betaald door de ouders van de spelertjes. De vraag was of Stichting Ontwikkelingshulp Assendelft (kortweg Stonas) interesse had. Er loopt al een SVA jeugdteam voor Kika rond dus een goed doel sponsoren is niet helemaal nieuw voor SVA. De ouders van de F2 wilden het bewust dicht bij Assendelft houden en kwamen daarom bij Stonas uit. Later kwam daar de F4 bij en uit de senioren was ook SVA 8 op zoek naar een ideële shirtsponsor. We waren blij verrast over dit initiatief.

Zoals SVA al jaren midden in Assendelft staat doet Stonas dat ook. Misschien kent u ons al van de grote veiling die wij tweejaarlijks organiseren om ons werk te financieren. Ruim veertig jaar steunen we een aantal projecten waarin we mensen helpen om wat verder te komen in het leven. Bij SVA kun je voetballen voor je plezier en als je wilt kun je trainen en daarmee kun je verder komen binnen SVA en kom je misschien wel in het eerste. Je moet het dus zelf willen en doen. Zo werkt het eigenlijk ook binnen de projecten waar Stonas aan verbonden is. We delen geen brood uit maar we kunnen helpen door bijvoorbeeld een oven of een bakkersopleiding te financieren. Door zaken zelf te leren en te doen krijg je ervaring en dat maakt mensen minder afhankelijk. Wat we belangrijk vinden is dat de projecten een link hebben met Assendelft en graag blijven we langere tijd verbonden aan een project. Deze relatie proberen we uit te bouwen op een manier die past bij het project. We hebben er bewust voor gekozen om klein te blijven. Hierdoor blijven de lijnen kort en overzichtelijk. Ons werk doen wij zuiver op vrijwillige basis en daarom volstaat 1% van de opbrengst om onze kosten te dekken. Het geld wat we binnenhalen komt dus bijna volledig terecht waar het voor bedoeld is en dit vinden wij niet meer dan normaal. Meer informatie over Stonas en onze projecten kunt u vinden op onze website www.stonas.nl

We hebben een project waar voetbal een grote rol speelt. Jac Maas heeft in Maputo Mozambique een voetbalschool voor jongens en een basketbalschool voor meisjes. Voetbal is in het land van Eusebio volkssport nummer 1 en Cruijff en Gullit zijn hier bekend. Zijn aanpak is even simpel als doeltreffend. Je mag op de voetbalschool komen trainen en als je goed je best doet uitkomen in een regionale competitie maar alleen als je ook je gewone opleiding volgt en afmaakt. De kinderen van de voetbalschool maken veel vaker hun school af dan gemiddeld in deze regio. Hiermee vergroten zij hun kansen op een betere toekomst. We hebben al eens voetbalschoenen en sportkleding voor Jac Maas ingezameld bij SVA en vv Assendelft en daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt in Maputo. De voetbalschool willen we als project gaan verbinden aan de shirtsponsoring binnen SVA. Ideeën hierover gaan we met Jac Maas uitwerken en hier zal SVA in betrokken worden. Op een later moment gaan we u hier over informeren.

Komend weekend worden de nieuwe Stonas tenues gepresenteerd op het SVA complex.. SVA F2 speelt een voorwedstrijd tegen VVZ F2 en SVA 8 speelt tegen WSV'30 6. SVA samen met Stonas in de hoofdrol, daar zijn we erg blij mee. Het bewijst dat een vereniging als SVA mensen echt met elkaar verbindt. Als blijk van waardering sponsort het Stonas bestuur de wedstrijdbal bij SVA 1 - VVZ 1 en zorgen we voor een kleine traktatie in de kleedkamer van de Stonas teams.

 Cees Zuidervaart, Voorzitter Stonas

 

Tweets

Inloggen