Persberichten

Voorlopige (!) opbrengst EUR 86.140,-

Schitterende opbrengst Stonas veiling 2011

Met een voorlopige (!) opbrengst van EUR 86.140,- is een schitterende opbrengst gerealiseerd voor de ontwikkelingsprojecten van Stonas.

De avond werd geopend met een mooie bijdrage van de SVA F2 . De spelers van SVA F2 steunen de activiteiten van Stonas en voetballen met het Stonas-logo op hun shirts. Tijdens een spectaculaire openingsceremonie overhandigden zij de veilinghamers aan de veilingmeesters Willem Huijpen en Ron van Eerden. Daarna ging het direct los en werd er vanaf het begin af aan goed geboden.

De veilingmeesters waren in topvorm en wisten met enorm enthousiasme alle kavels tot een maximale opbrengst te stuwen. Het kunstwerk van de leerlingen van de Regenboog ging voor EUR 240,- van de hand. De bieders op het knopenbord van Scouting Assendelft zorgden daarna voor het eerste hoogtepunt van de avond. Deze bracht EUR 1.300,- op. Spektakel was er ook bij het schilderij met een dorpsgezicht van Assendelft. De veilingmeesters wisten daar EUR 2.200,- voor te laten bieden. En de 3 wedstrijdduiven (nog in de dop) gaan hun aankoopbedrag van EUR 250,- zeker terugverdienen voor de koper.

De veiling maakte ook duidelijk welke voetbalverenigingen populair zijn in Assendelft. Exclusieve VIP-arrangementen werden aangeboden voor Ajax, AZ, VV Assendelft en SVA. Het Ajax arrangement won het met EUR 1.000,- nipt van het AZ arrangement dat EUR 950,- opleverde. En dat Assendelvers sportief zijn, bleek ook bij het Niki Terpstra-kavel. Een keer trainen met de Nederlands kampioen wielrennen leverde maar liefst EUR 1.200,- op.

De huwelijksvoltrekking door burgemeester Faber bleek ook in trek. De veilingmeesters wisten diverse trouwlustigen uit te spelen voor een mooie opbrengst van EUR 1.400 voor het goede doel.

De voorlopige opbrengst is uitgekomen tot EUR 86.140,-. Een opbrengst die door aanvullende giften en de restantenmarkt alleen nog maar kan oplopen! Met de opbrengst van veiling kan Stonas de komende 2 jaar weer de ontwikkelingsprojecten in arme landen financieel ondersteunen. De stichting bestaat enkel uit vrijwilligers en heeft minder dan 1% aan kosten. Alle inkomsten komen dan ook daadwerkelijk terecht bij de projecten waar het voor bedoeld is. Giften blijven zeer welkom. Dat kan op rekeningnummer 10.35.01.134 tnv Stichting Ontwikkelingshulp Assendelft.

Tweets

Inloggen