Persberichten

Voorlopige (!) opbrengst veiling € 97.660,-

Verwachtingen veiling 2009 volledig overtroffen.

Met een voorlopige (!) opbrengst van € 97.660,-  zijn de verwachtingen van de opbrengst van de veiling volledig overtroffen. Vanaf het begin van de avond werd er direct al goed geboden op de kavels en dat ging door tot na middernacht.

Een mooi moment was er toen ook de Gemeente Zaanstad zich mengde in het biedspel van de veiling. Burgemeester Geke Faber was persoonlijk aanwezig om voor € 2.800,- het kavel met 10 buffels ten bate van het ontwikkelingsproject in Nepal in de wacht te slepen.

Het slopen en opnieuw renoveren van een toilet bracht een mooie € 3.000,- op en voor € 650,- mag de bieder van kavel 105 met Notaris Van Baal mee naar AZ. Bijzondere kavels waren ook het tapasbuffet van Dorita's Cantina (€ 2.000,-), een halve dag op pad met brandweerwagen 648 (€ 1.100,-) en de afsluitende kavel "feestavond bij De Admiraal" voor € 3.000,-.

Het mysterie van Kavel 100 -De Ford Fairlaine- was een bijzonder moment tijdens de veiling. De aandacht had dit kavel in ieder geval getrokken en er waren vele geïnteresseerden. De veilingmeesters wisten dit unieke kavel voor de topprijs van € 11.000,- (!) onder de hamer te krijgen.

De voorlopige opbrengst kwam daarmee tot € 97.660,-. Een opbrengst die door aanvullende giften en de restantenmarkt alleen nog maar kan oplopen!

Met de opbrengst van veiling kan de Stichting de komende 2 jaar weer de ontwikkelingsprojecten in arme landen financieel ondersteunen. De stichting bestaat enkel uit vrijwilligers en heeft minder dan 1% aan kosten. Alle inkomsten komen dan ook daadwerkelijk terecht bij de projecten waar het voor bedoeld is. Giften blijven zeer welkom. Dat kan op rekeningnummer 10.35.01.134 tnv Stichting Ontwikkelingshulp Assendelft.

Tweets

Inloggen