Persberichten

23e Stonas veiling in Wapen van Assendelft groot succes

Geslaagd evenement met spektakel en plezier levert weer mooi bedrag op.

Het was zaterdag volle bak in de grote zaal van het Wapen van Assendelft. Buiten was het snijdend koud maar binnen zat de stemming er al snel goed in. Illusionist Ger Copper opende de avond met een spectaculaire act waarin hij twee Scouting welpen met een groot schilderij tevoorschijn toverde. De welpen van Scouting Assendelft hadden speciaal voor de Stonas veiling dit schilderij gemaakt welke later die avond werd verkocht voor 650 euro. Ze waren er allemaal bij en mochten het kunstwerk zelf laten zien aan het massaal opgekomen publiek.

Veilingmeesters Ron van Eerden en Willem Huijpen hamerden vanaf 19.30 uur in een vlot tempo 120 kavels af. Goederen en diensten verzameld in Assendelft en omgeving gingen allemaal weg tegen het hoogste bod. Er kon geboden worden op zelfgebrouwen bier, een leverworst van 2 meter, 15 schapen scheren en een toompje Assendelver kippen. Ook gesigneerde shirts van voetbalinternational Daphne Koster en NK wielrennen Niki Terpstra kwamen onder de hamer net als een jaar lang wekelijks een broodje haring halen en een jaar gratis naar de kapper. Verder werden onder andere een rondrit in een trouwkoets en een superdeluxe bruidstaart geveild en rondleidingen in de Assendelftse watertoren, de Odulphuskerk en Houtzaagmolen het Jonge Schaap. Ludieke combinaties waren bijvoorbeeld een waardebon voor castratie van een kat samen met een decoupeerzaag en gegarandeerd 5 kilo afvallen samen met een grote schaal zelfgemaakte bonbons.

De opbrengst van de kavels liep vanaf 100 euro tot ruim boven de 1000 euro. Het schilderij `Lange winter in Assendelft` van Jan Groenhart ging weg voor 1700 euro, net als een tekening / kunstwerk van Willem en Chris Jansen. Ook de compleet verzorgde feestavond voor 20 personen bracht 1700 euro op. De hoogste opbrengst was voor het kavel van Lynx Wereldwijd Beleggen: een cursus beleggen, een startkapitaal aandelen, een borrel in Café Hoppe en een kluis ging voor maar liefst 3900 euro naar de nieuwe eigenaar.

Tijdens de veiling maakte notaris van Baal ook de winnende loten bekend van de grote loterij. De opbrengst van het evenement (loterij, veiling en giften) staat op 70.200 euro en dat is een mooi resultaat. Ook in economisch mindere tijden blijft Assendelft trouw aan haar goede doelen. Waar een klein dorp groot in is en trots op mag zijn. Meer informatie over Stonas, de projecten die worden gesteund en de winnende lotnummers van de Grote Loterij kunt u terugvinden op www.stonas.nl.

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Tweets

Inloggen