Persberichten

Basisschool de Bijenkorf in actie voor Stonas

Mooie opbrengst voor Stonas dankzij de Bijenkorf

De Sint- en Kerstmarkt van de Bijenkorf van 18 november 2011 was druk bezocht. De basisschool doneert al jaren een deel van de opbrengst aan Stichting Ontwikkelingshulp Assendelft . 'In vergelijking met vorig jaar hebben we 226 euro meer opgehaald', geeft penningmeester Gabi, verbonden aan de Bijenkorf aan. 'Om precies te zijn is de totale opbrengst dit jaar 2526,35 euro. Maar daar gaan nog kosten vanaf.'

Tijdens de jaarlijkse markt konden familieleden en andere belangstellenden onder andere knutselwerkjes van de schoolgaande kinderen kopen. Verder waren er veel Sint- en Kerst hebbedingetjes te koop die gemaakt zijn door creatieve ouders. Zo konden bezoekers een veelvoud aan onder andere gehaakte sleutelhangers, beplakte hippe tegeltjes met leuke spreuken erop en vogelvoederhouders kopen. Maar ook zijn ouders druk in de weer geweest in de keuken, door bijvoorbeeld trendy gedecoreerde cup cakes, hartige- en zoete taarten, en heerlijke quiches te leveren. Strippenkaarten waren verkrijgbaar voor diverse kinderactiviteiten, waaronder gezichtjes schminken. Ook werden er haren ingevlochten en veel bekertjes popcorn gegeten. Voor een kleine bijdrage konden de kinderen muziek maken met het zelfgemaakte draaiorgel van de heer Landsman die belangeloos aanwezig was.

Nieuw dit jaar was de stand die Stonas bemande. Er werd een powerpointpresentatie getoond van de projecten waar zij het geld aan doneren. De donatie gaat rechtstreeks naar de New Tulip School, en inkomensversterkende projecten in Nepal. Mensen worden geleerd groenten te verbouwen en deze te verkopen. Al met al was het een in Sinterklaas- en Kerstsfeer gehulde gezellige, drukbezochte markt met een mooie opbrengst.

 

Tweets

Inloggen